torstai 31. toukokuuta 2012

100 pävän pituinen matka!

Tänään on otsikon mukaisesti Fitness Expoon tasan 100 päivää!
Huomenna alkaa kisa ilmoittautuminen ja sähköposti taitaa lähteä sinne päin. Eli kyllä kisaan myös syksyllä. Harkitsin asiaa, mutta taitaa se olla niin että tahdon parantaa vielä sekä haastaa itsensä lisää :D

Kevään kisoissahan kilpasiskojen asettama vastus oli aika korkea. Enkä yhtään usko että nyt pääsisin helpommalla! Kaikki suuremmat ajatukset alkaa keskittyä kisaan, on ne ollut siinä jo jonkin aikaa kun pohdiskelin asiaa ja mietin kisaamista. Tottakai muutto ja sairaan kova meno töissä jarrutti hieman projektin etenemista, sillä tais ne stressi tasot nousta turhaan korkealle ja sekös vasta näkyykin kunnosaa (paino vaan nousee laskemiseen sijaan) Usdkon että asiaa rauhoittuu ja kunto alkaa edetä heti kun saan edes jommankumman asian hoidettua kondikseen. Työkuvioihin ei hetkeen saa helpotusta, mutta muutto on viimeistään huomenna hoidettu! Oikeastaan jo pelkkä ajatuskin rauhoittaa.

Huomenna onkin vapaata ja pääsee järjestämään uutta kotia kuntoon. Ajattelin myöskin ottaa kiinni treenien suhteen ja käydä parin otteseen treenamassa. Tällä viikolla ei vielä monta kerta tullut käytyä. Vaikka kuullostaakin tekosyyltä tuo työ-muutto combo niin 11tuntisen työpäivän jälkeen tuskin jaksaa pakata kampeet, puhumattakaan ettei treenamaan ehdi ollenkaan siihen aikaan kun sali on auki.

Matka alkakoon(jatkuukoon) virallisesti tälläisellä pyöreällä luvulla!
(Joku vikkelä olikin jo huomannut sivupalkiin ilmestyneen laskurin ja ihmetellyt sitä)

maanantai 28. toukokuuta 2012

Hektinen viikonloppu

Perjantain selkätreeni oli seuraavanlainen:

Muutaman lämppärisarjan jälkeen avustettuja leukoja. Tein neljä sarjaa ja ihan loppuun. Alan saada vihdoinkin tuntuman juuri siihen mihin kuuluu! Jess!
Seuraavaksi yläsoutua laitteessa ja pulloveria taljassa. Molemmat ihan suorina, ilman kikkailuja. Sitten pari liikeparia. Ylhäältä veto selälle laitteessa jossa molemmille käsille on oma talja kahvoineen+leuanveto jalat maassa smithissa. Toka liikepari oli ylätalja+pullover maaten käsipainoilla. Tälläistä versiota pulloverista en olekaan tehnyt, ainakin näin liikepariasa sain hyvin tuntumaan.
Treenin lopuksi tein vielä takaolkapäät koneessa sekä vatsat.

Hyvä treeni! Ainut että venyttely jäi tekemättä, kun ei aika vaan riittänyt ja tulikin kiire kotiin syömään ja nukkuman!

Lauantaina on tehty aerobista aamusta ja töiden jälkeen alkulämmöt haettu taas uuden kämppän lattioiden vahauksella. Sen jälkeen pikaista olkapää-rinta (käsi) extra treeniä. Tässä taas video matskua siitä. Jep valas on lyhyt toppi päällä, ei sen takia että näyttäisin mun olematonta six-päkkiä vaan sen takia että kiiren keskellä tavarat saattavat unohtua kotiin aamulla. Koska sali olikin melko tyhjä uskalsin olla ihan ilman sitä pidempää toppia ja vieläpä kuvasin kaiken. Kuvasin just sen takia koska ei olllut montakaan ihmistä kenen edessä itseni nolottaisin, joten olkaapa hyvät :)

Treenin jälkeen suuntasin tapaamaan tyttökavereita yhteen baariin, jossa oli tarkoitus katsoa samalla hieman Euroviisuja. Olinkin odottanut sitä meidän tapaamista jo jonkun aikaa! Viime kerrasta olikin vierahtanut hetki. Mukavaa rentoa yhdessä oloa ja kuulumisien vaihtoa :) Tuntuu että akutkin sai ladattua kun pääs hetkiksi ajatukset täysin työ-muutto kuvioista eroon. Kiitos tytöt <3 (vaikka ette ehkä lue tätä!)

Sununtai olikin muuttopäivä, sillä ainut vapaa töistäkin. En treenannut vaan pidin kokonaan lepoa puntista sekä aerobisesta. Kyllä se sohvan kantaminen oli ihan hyvä peruskulutuksen lisääjä :D Nyt kaikki isot on viety ja jäljellä vain pientä, sekä astiat ja suurin osa vaatteista.

Viikonloppun jäljiltä näin maanantai aamuna mieli on todella levännyt ja rauhallinen. Hyvä niin, sillä alkoi ihan hitusen verran tuntumaan että olisin ajamassa itsensä ihan täysin stressin tai loppuun palamisen partaalle. Tällekin viikolle on tulossa vapaata töistä perjantaiksi, joten ei tässä voi olla suuntana kuin ylöspäin!

Näillä aloitetaan tämä viikko!

torstai 24. toukokuuta 2012

Virtaava vesi ei jäädy

Tottahan tuo on, kunhann ei vaan alkaa kuohuaa liikaa!

Tahti edelleen kova töissä, joten kaikki se vähäinen vapaa-aikaa mitä nyt muutenkin on menee uudessa kämpässä fiksaamiseen ja korjaamiseen. Mutta aikataulussa toistaiseksi on pysytty ja ensi viikolla voi nukkua uudessa paikassa!

Eilen tein aerobista aamulla ennen töitä ja illalla oli ikkuna/parvekelasien pesu treenit. Muuton jälkeen treenit(ihan oikeat punttitreenit:) tulee säännöllistymään ja aerobisen teko helpottuu kun kotona tulee olemaan kuntofillari. Helpottaa päivän aikataulutusta :)

Pieni väliprojekti-tavoite-kisaon 22 päivän päästä Vantaalla. Meinaan osallistua Valio Jukola viestin yhteydessä järjestettävän Venlojen viestiin. Minulle kovakuntoiselle mimmile on taas suottu ilo ja kunnia olla ankkuri joten matkan pituudeksi tulee se pisin eli 8,5km. Pituus on sama kuin viime vuonna, mutta maasto ja kartta luonnollsiesti aivan eri. Mielenkiintoista! Jospa sais hieman parannettu viime vuoden aikaa. Tämähän on ihan sivuharrastus tällä hetkellä, joten en liika siihen panostaa. Mutta tykkään kisata ja tänä vuonna taas joukko koossa, joten helppohan se on mennä metsään pyörittämään karttaa ja nauttimaan!

Kuvassa vanhat tapetit, nyt on uudet tilalla :)

tiistai 22. toukokuuta 2012

Tapettia, tapettia

Nyt alkaa muuttopäivä lähestyä! Hyvä niin en enää malta odottaa että se olis ohi ja pääsee hetken höllätä. Ehkä.

Mutta viime viikon sisälle on mahtunut sekä tapettien poistoa että uusien laittoa. Toivon että tänään saadaan loppuun koko homman niin pääsee laittaa lattialistat sekä muut pienen fiksaukset loppuviikosta. Sitten kamat autoon ja muuttamaan. Katsotaan mille päivälle sen sitten lopullisesti sijoittaa.

Mutta onhan täällä tietenkin tämän kaiken muun ohella treennattukin :D Viime viikkosta pieni kooste vielä: perjantaina tein salilla olkapäät sekä rinnat (heh, miksi tuo kuullostaa hölmöltä?! Rintalihakset treenasin siis juu!) Lauantaina olikin mukavan mukava selkä treeni, johon kokosin taas kaikki mahdolliset ja mahdottomat soutu liikkeet. Kokeilin taas uusia virityksia taljoissa. Pitäkin joskus ottaa niitä videolle, koska en ole niin hyvä selittämään miten ne oikeasti olen tehnyt :)

Tällä kertaa olen ottanut pätkän yhdestä vikasta sarjasta alataljaa. Sitä tein treenin puolessavälissä. Alla oli kulmasoutua levytangolla, yläsoutua laiteessa, yhden käden kulmasoutua kässäreillä. Sen jälkeen vielä pulloveria sekä niitä kokeiluja ja virityksia.


Sunnuntaina käytiin kaverin kanssa treenamassa. Itse otin ihan vain kevyesti. Kaveri on juuri aloittanut salilla käynnin joten enemmänkin vois sanoa että hän treenasi ja minä venyttelin ja jumppailin pikkasen hengessä mukana. Tehtiin kyl vatsoille supersarjan kolmella liikkellä! Loppupäivä olikin varattu tapettien laittoon. Puolet saatinkin silloin tehtyä ja tänään olisi tarkoitus jatkaa sen ihan loppuun asti.

Eilen maanantaina oli jalkatreeni päivä! Aloitin treenin vaihteeksi takakyykylle etukyykkyllä. a sehän meni aika hyvin ajatellen että en ole aikoihin tehnyt! Ekassa sarjassa 30kiloa ja 15 toistoa, tokassa 40 ja 12, kolmannessa 50kg ja 9 ja vikan sarjan tein 60kg kuusi toistoa. Ja kevyttä oli. Polvessa tosin oli alkuun taas tuntunut ihmeellseltä ja se vasen polvi on ollut tarkkailun alla nyt puolisen vuotta. Aina välillä tulee ihan omituinen fiilis siihen, ihan kuin olisi ilmaa ja pientä painetta. Mutta ei kipua. Olin pyytänyt ihan vaan varman ja vieläkin varmeman päälle varmistusta etukkyykkyyn vikan sarjaan. Noh, siellä oli pari nuorta miestä, joita olen salilla ennenkin nähnyt. Kun eivät ilmeisesti osanneet päättää kumpi tulee varmistamaan niin minäpä sainkin tuplavarmennuksen! Molemmille puolille :D Ilmankos näin kevyttä olikin. Kiitos varmennuksesta pojille!

Tämä aamu oli käynistetty aamu intervallilla sekä venyttelyllä. Sainkin aika hyvin hikea pintaan. Siitä oli hyvä lähteä töihin ja jatkaa päivää.

Aurinkoista ja energista päivää myös Sinulle! 

torstai 17. toukokuuta 2012

Helatorstai

Jippii!
Mitä mä olen tehnyt tekemässä aamulla?! Treenasin :D En treenannut mitään kovaa treenia, mutta kävin tekemässä pienen puntti-kuntopiiri tyyppisen treenin. Viime sunnuntaina oli kipeytynyt kurkku ja siitä lähtien oli treenit jäässä. Olen taistelut ylisuurilla vitamiini ja rohdos määrillä tuntematonta iskevää tautia vastaan...kunnes tänään (oikeastaan eilen illalla) valastuin! Mä saatan saadaa yliherkkyys reaktioita siitepölylle! Sen arvot kun nyt ovat kaiken korkeimat ja sen takia koska oireilen ekaa kertaa, en ole sitä osannut epäillä yhtään. Eilisen yön aikana olin päättänyt ottaa sen riskin että menen salille ja teen kevyen treenin ja katson muuttuuko olo pahempaan suuntaan vaiko ei. Alkoi vaan tuntua tyhmältä olla treenamatta, vaikka kuumetta ei ole eikä ollut eikä tuo kurkkukaan enää ole edes kipeä vaan enemmänkin tulee välillä kuivaa yskää ja nenä mene tukkoon.


Tänä iltana olen aivan varmasti viisampi sen suhteen, olenko kipeä vai allerginen siitepölylle.

Treeni: otin alkulämpöä soutulaitteella noin kympin minsan verran. Sitten kaikkia näitä liikkeittä jossakin epämääräisessä järjestyksessä. Yhden käden kulmasoutua käsipainoilla (tää on muuten yksi lempiliikkeistä, joten tottakai sen oli tehtävää!!), vinopenkkia käsipainoilla, pullover taljassa, hauiskääntöjä sekä kick back käsipainoilla, vipareita eteen, vipareita sivuille taljassa, pystysoutu taljassa, facepull taljassa, voimapyörä vatsoille ja jalkojen nostot.
Tulikin aika monta liikettä tehtyä, nyt kun kirjoitti niin vasta näki mitä oli tehnyt :D
Kiva fiilis jäi ja iltaa odotellen nyt!

Muutenhan tämä päivä on minulle työpäivä. Lyhyempi päivä, jonka jälkeen voisi ottaa loput tapeteista irti, jotta viikonloppuna pääsee laittamaan uusia :) Tapettien valinnan vaikeudesta vaikenen.

maanantai 14. toukokuuta 2012

sunnuntai 13. toukokuuta 2012

Tuplatreenia ja lepoa

Perjantaina oli tuolatreeni päivä. Aamulla olkapäitä ja rintaa ja illalla selkää. Aamutreenissä olkapäille viisi liikettä joista viimeinen kikkailujen kanssa. Pari liikettä rinnalle. Hyvin napakka ja tehokas treeni. Alan tykätä enemmän ja enemmän aamutreeneistä! Vanhus ei tule yksin :D

Illalla selkä treeni. Leuanvetoa muutama mitä pysty itse, muuten avustettuna laitteessa. Yläsoutukonetta, yläsoutua ylätaljassa, hiihtoliike taljassa narulla, ylätaljaa eteen ja taakse. Lopuksi vatsasuperi. Ja aivan jäätävä tunne selässä lähtiessä salilta. Aamulla olinkin ihan jumissa ja vanha kunnon yläselän jumitus oli palannut. Eli ensi viikolla hierojalle ja äkkiä! Mutta siitä junista huolimatta olen saanut treenin hyvin siihen mihin kuului eli leveyttä selkään ehkä olen saanut sen millin lisää :)

Töissä tahti edelleen niin kova että lepopäiviä on pakko pitää enemmän kuin pari viikossa. Lauantai olikin yksi niistä myös. Kauhea kiire paikasta toiseen, mutta kaksi asiaa silti jäi lauantaina tekemättä: jalkatreeni ja teatterikäynti. Saimme kuitenkin kuntopyörän aerobisia varten kaverilta siireyttyä uuteen kämppään suoraan. Nyt kiireessä ei tarvi aerobiselle lähteä mihinkään ja voi tehdä tarvittaessa suoraan kotona! Aerobista onkin jo ikävää :)

Kuvan on ottanut Tommi Joutjärvi. Aika kiva otos. Tykkään kovasti kyllä!

torstai 3. toukokuuta 2012

Juhlahuuma, työputki ja treenejä. Sopivasti.



Viime viikonlopuksi osui kivasti perjantaille syntymäpäiväni! Tärkeiden ihmisten kanssa tuli vietetty synttäri ilta. Tarjoilin perus ruokaa, kun ei ollut pahemmin arkenakaan suunnitella saatikka tehdä mitään erikoista. Töissä on ollut aika tiukka tilanne kun on ihmiset saikulla ja vajaa miehityksellä mennään edelleenkin.

Oli kiva vastaanottaa vieraita, tykkään kovasti siitä, vaikken ihan vielä ole paras siinä! Mukava oli myös maistella vadelma juusto kakkua sekä siskontyttären mulle lahjaksi tuotuja juuri paistettuja munkkeja :P Hän oli niitä tehnyt itse ihan sillä salaisella tarkoituksella että lihottais mut, jonka hän ei malttanut jättä mulle kertomatta :)

Lauantaina pidin levon treeneistä. Sunnuntaina kävin tekemässä jalat. Tein aika erikoisen treenin, mutta menipä hyvin perille! En tehnyt niinkuin tapana on yleensä alkuun mitään moninivelliikettä vaan aloitin heti eristävillä. Reidenojennusta, reidenkoukistusta, reiden ojennusta yksi jalka kerralla, yhdenjalan kyykkykävelyä, tein myös joku ihme pakara-takareisi vempaimella, viimeistelin reisia kyykkämällä smithissä penkille ja lopuksi vielä pohkeita! Huh jalat on hieman kohmeissa edelleen :)

Maanantaina olin menossa kyllä salille töiden jälkeen. Piti päästää n klo 17, pääsin vasta 21 eli en sitten mennyt. MUTTA hullu kun olen menin tiistaina aamulla paikkaamaan maanantain treenin. Vuorossa oli olkapäät ja kädet. Eli vipareita, arnold press, viparit taljassa, hauikset sekä ojentajat taljassa, lopuksi viparit eteen superina. Tämän treenin tein muissa paitsi viimeisessä liikkeessä 4 sarjaa ja roistot siinä 10-12. Hyvä treeni ja onneksi en mennyt maanantaina yli 19 tuntisen työpäivän päätteeksi sitä tekemään, olis ehkä mennyt hieman hukkaan.

Hophop, töihin salilta ja sitten töiden jälkeen takaisin salille tekemään selkää nätimmäksi. Väsytti kyllä aika lailla, ja menin turvautumaan sokerittomaan energiajuomaan, koska tajusin että en ottanut kuin aamutreenia varten starttijuoman. En käytä loadereita aina, vaan silloin kun tilanne sitä vaatii ja tietenkin dieetien loppupuolella olin käyttänyt.

Kulmasoutua tangolla, yhden käden kulmasoutu kässäreillä, t-soutu, kulmasoutu laite yhdellä kädellä, pullover taljassa, sitten viritin vinopenkin taljan eteen, istuin väärinpäin ja kokeilin tehdä siinä kulmasoutua molemmin sekä yhdellä kädellä. Tuon siis tein sillä aikaa kun odotin alataljan vapautumista :) Hyvin sekin meni selkään, ainakin kun alla oli jo ties mitä soutua tehty. Lopuksi alataljaa ja vatsat roikkuen. Eli tälläisen soutu treenin vetäisin ja vielä venyttelin koko kropan läpi. Kyllä nyt hyvällä mielellä voi yön nukkua :)

Arki

Eilen vapputreenin kruunasi elokuvissa käynti! Hyvä leffa vaikka hieman ylipitkä siinä mielessä että en osaa istua noin monta minuuttia putkeen paikalla. Kun istun pidemmän ajan käy valitettavasti niin että kroppa luulee sen olevan lepo ja alkaa nukahduttamaan itsensä. Nyt kävi myöskin niin että silmäluomet alkoi painaa jossakin vaiheessa, mutta siihen auttoi tölkillinen pepsi max ja pieni tuolissa pyöriminen :)

Tänään tein salilla selkää seuraavasti: Alkuun hieman lämpöä matolla ja pienet kropan herättelyt kepillä. Ja eikun töihin!
Kulmasoutu levytangolla 15*30kg, 12*35kg, 8*40kg, 5*45kg; yhdenkäden kulmasoutua 12*17,5kg, 2*12* 22,5kg, 12*20kg; t-soutu 12*10kg, 3*12*20kg, yhdenkäden soutu kiertäen taljassa 4*12*15kg, alatalja 30 kg suoersarjana lyhyellä palautuksella. Loppuun venyttelyä ja loppu jäähdyttelyä.

Treenit on nyt muuttuneet ja uusia liikkeittä kokeilen ottaa käyttöön. Tämä selkä treeni on toiminut erittäin hyvin. Seassa uuttakin liikettä joista fileet saa uuttaa ärsykettä kasvuun! Hyvin toimii!

Huomenna päivä uusi! Aika kiirettä pitää parina seuraavana päivänä, joten palataan treenien merkeissä todennäköisesti viikonlopun puolella!

tiistai 1. toukokuuta 2012

Wappua!

Viime viikon arkipäivät meni kivasti työn ja treenin parissa. Viikonlopuksi oli kuitenkin joka päivälle poikkeavaa ohjelmaa! Perjantaina illalla oli kaverin maisteriksi valmistujais juhlat, lauantaina illalla kuvattiin muutama kuva studiolla jonka jälkeen syömistä mainiossa seurassa! Sunnuntaina oli reissua rajan taakse ja sieltä löysin aivan uskomattoman löydön. Bounty jäätelön! Oli ihan pakko syödä muutaman. Nami :) Sitten mustaherukka jäätelö on lapsuudesta lemppari eli sitäkin oli nyt saatava. Kerran kun pystyy :p

Treenista on pidetty lepoa viikonlopun. Eilen selkätreeniä työpäivän jälkeen. Tein leuanvetoja, vetukumen avulla sekä avustettuna. Ylätaljaa, soutukonetta, pulloveria sekä vatsoja. Hyvä treeni vaikka olinkin päivällä aika väsynyt ja nukuin päikkärit töiden jälkeen ennen kuin salille pääsin. Viikonlopun riennot sekoitti rutiinin. Katsotaan onko selkä miten hellä tänä iltana :)

Täksi päiväksi on suunnitelmissa treenia kaverin kanssa sekä oma treenia. Vappupäivän kunniaksi mennään myös leffaan katsomaan The Avengers. Sai tuo leffa ainakin hyvät pisteet ja arvostelut. Toivon että ei kuitenkaan käy niin kuin viime leffateatteri reissulla ja pysyn hereillä :)

Hyvää vappupäivää kaikille!