tiistai 30. lokakuuta 2012

Auts! Perille meni :D

Tauti alkoi viime viikon loppupuolella hellittämään. Ja koska ei kuumetta enää tiistain jälkeen ollut, menin päättäväisesti salille perjantaina heiluttamaan painoja. Tällä kertaa asenne oli juuri tuo että kunhan menen heiluttamaan ja katson miten lähtee kulkemaan. Ilman mitään ennakko odotuksia ja sen suurempia suunnitelmiä treenin kulusta.

No, okei, sen verran olin päättänyt että teen yläkropan. Tulin salille, tuntui jo mahtavalta heti :) Lämmöt alle ja kevyesti selkää ja rintaa. Ekana kulmasoutua tangolla vastaotteella. Ihan vain pelkällä tangolla. Toistoja yli 15 ja sarjoja 5. Sarjojen välissä heiluttelin, ravistelin ja vennytelin taudin kankeuden pois.

Tokana kulmasoutua käsipainoilla nousevalla vastuksella. Hyvin olis kyllä voimaa tehdä isommillakin painoilla, mutta jätin ensi kerralle...ettei vaan mitään komplikaatioita tulis!

Sitten tein alataljaa ja kulmasoutua tangolla myötä otteella liikeparina. Pikku painoilla ja yli 15 toistoa per sarja tässäkin. Kyllä sain mukavan pumpin aikaiseksi. Tein viittä sarjaa muistaakseni. Lopuksi hieman ylätaljaa, takaolkapäitä sekä vatsoja. Jess! Pientä loppujäähdyttelyä ja fiilistelyä. Tästä se lähtee ajattelin kotiin lähtiessä :D


Lauantaina teinkin sitten hieman samantyyppisen treenin rinnalle ja olkapäille sekä käsillekin jotakin. Vinopenkki käsipainoilla, lattia punnerrusta, pystäri kässäreillä, vipareita eteen ja sivuille. Lopuksi oli pakko herkutella pienellä pudotussarjalla vielä. En tiedä oliko järkeä, mutta poltte oli hyvä :D
Saunomaan ja palauttelemaan oli siinä vaiheessa hyvä mennä!


Ja sunnuntai olikin jännä päivä. Pienet muutokset on tullut asumiseen tai sen muotoon. Nukuin pitkään, pyörähdin kaupoilla, siirsin ja muutin suuremman osan huonekaluista uuteen järjestykseen. Sitten oli aika mennä treenamaan. Sitähän odotinkin vain koko päivän!

Jalat :D tein vaihteeksi taka kyykkyä, leveätä pässiä, yhden jalan kyykkyy/askelkyykky smithissa, reiden koukistusta ja ojennus liikeparina, pohkeet ja vatsat lopuksi. Huh, jalat tärisi ja vapisi, kävely oli vaikeata.
Niin mahtava treeni kyllä siitä tuli että HUH!

Tiedostin jo sunnuntaina että jalat saattaa kipeytyä, mutta maanantai iltana ne oli todella paljon enemmän kipeät mitä odotin. Onneksi olen keskiviikkoksi lukemassa yhtä koetta varten niin pidin maanantai lepopäivänä muutenkin. Aamulla tosin tein aerobisen kuntofillarilla. Illalla venyttelin vähäsen paikkoja auki.

Tästä taas jatketaan. Nyt pitääkin lukea ja lukea ja lukea. Kyllä, mä näköjään pystyn istumaan paikoillaan jopa tunti kerrallaan!

tiistai 23. lokakuuta 2012

Äänen avaus

Lisään nyt näin jälkikäteen tähän alkuun muutaman sanasen. Lukijoita tuli jälleen lisää. TERVETULOA! 
Ja myöskin haluan kiittää kaikkia palautteen antajia, niin positiivinen kuin negatiivinenkin palaute on erittäin tärkeätä. Viime aikoina olen saanut paljon tukea, moittia sekä rohkaisua. Ilo kuulla että kirjoitukseni pistää jonkun hyvälle mielelle taikka vievät jopa salille ja lenkkipolulle asti :) Myös kiva on saada kuulutua parannusehdotukset mm.kirjoitustavoille sekä mahdolliset erimielisyydet joista on kiva jutella. Eihän meidän kaikkien tarvi olla asioista samaa mieltä. Kiitoksia siis teille lukijoille ja toivon että voimme jutella toisinkin päin kommentien tai s-postin kautta: elsil7@hotmail.com. 

Nyt on sitten tullut aikaa sairastaa! Kova treeni tahti ja vieläkin kovempi tahti muussa elämässä ottaa veronsa. Tietenkin kun asiakaspalvelu työssä työskentelee niin päivittäin kohtaa henkilöitä joita eivät maltta taudin iskiessä kotona pysytellä... :) Jokainen tyylillään, mutta ajoissa jos malttaa erakoitua ja olla paikoillaan niin ei ehkä tarvitse sitten flunssatella koko talvea pikku jaksoissa.
Vapaalla on ainakin aikaa panostaa myös ruoan ulkonäköön ! Kuvassa siis aamupala munakasta sekä vihreätä ja kahvia  kyytipojaksi. 

Maanantaina heräsin kurrkukipuun ja töihin kun saavuin niin ääni oli täysin poissa. Onneksi tiistai eli tää päivä oli muutenkin vapaa joten ei huolta, sain nukkua koko päivän ja onneksi minulla on sarvikuono nenähuuhtelua varten (tässä linkki jos jokuu ei tiedä mikä se on: http://fi.wikipedia.org/wiki/Nen%C3%A4huuhtelu ) sekä muutenkin kaikkia rohtoksia ja tietty paljon vitskuja niin eiköhän se siitä :)

Tajusin taas että en osaa olla paikoillaan, siis eilinen ilta oli suorastaan tuskaa. Ja sitten kun ei periaatteessa ollut ihan kokonaan jalat alta tauti vienyt niin oli just sellainen  fiilis että olenko sittenkin niin kipeä että tarvin lepoa, pitäiskö lähteä lenkille...hmm. En mennyt enkä mennyt tänäänkään. Huomenna menen kävelylenkille mikäli on olo sellainen. Salille en vielä mene kun loppuviikosta, ei sinne mennään puolikasta suoristusta tekemään nyt taotaan ja kovaa :D Ensiksi kuitenkin parantelen kunnolla.
Juhla-minä vs sali-minä vertailu :) Aikaero kuvien välissä noin 4 tuntia. 

Onneksi löysin Dexterin jaksoja sekä myös aina niin kiva katsottava kuin Frendit on myös katsottu. Töitäkin olen tehnyt pikkasen kotonta käsiin tänään ja ensi viikolla on yksi juttu mihin piti myös valmistautua ja valmistaudunkin sitten koko viikonloppuna. Kerron sitten mikä juttu tämä on. Mun paras elämän ohje onkin kaikille: älä sano tehneesi ennen kuin olet jo tehnyt! En tiedä onko tuo ihan suomen kieltä, mutta toivottavasti sait pointin :)

Yksi minun rakkaista harrastuksista myöskin sai vahvistuksen lehden muodossa. Kyllä Joulu on kohta :) Kuka tulee syömään?
Treenatkaa kovaa, syökää hyvin ja muistakaa levätä tarpeeksi!

perjantai 19. lokakuuta 2012

Pena ja mave (+vuodatus)

No nyt alkoi treeni olemaan kova! Halusin pikkasen kokeilla voima jaksoa ja teenkin nyt näin. Muutamia herkku liikkeitä halusin pää liikkeeksi ja muita vain tukemaan niitä. Maastavetoa, normaalia penkkia tangolla, dippia, leuanvetoa. Siinäpä se. 

Dippia en uskaltanuit vielä sen pahemmin kokeilla kun olkapää ja lapa on ihan tulehtumispisteessä (hoitamassa sen olen kiitokset Juhalle! hienosta mahdollisuudesta koekaniinin olemisesta. )

Olen mä aerobistakin tehnyt. Todistusaineistoa!

Tällä viikolla olikin varsin onnistunut rinta treeni. Penkkia tangolla en ole hetkeen tehnyt, mutta lomareissulta palattuani olin sen ottanut ohjelmaan mukaan. Tällä viikolla tulikin 50kg viitisen toistoa. Alla oli tehty jo muutamia sarjoja pienemmällä kuormalla. En usko että suuremmalla olisin edes ikinä tehnytkään aiemmin :D Ensi kerralla vaan on kutsuttava kaveri mukaan, jotta uskaltaa!
Tunisiassa syyskuussa ratsastin kamelilla. 
Jalkatreeni päivänä eli eilen olen saanut 100kg tehtyä kaksi toistoa maastavetoa. Tästä se nyt sit lähtee sekin! Maastavetoa en ole tehnyt pää liikkeenä moneen moneen kuukauteen. Nyt olen sitäkin alkanut heti treenin pariin palattuani hakenut. Hyvä fiilis siis tulee kun huomaa voimien (läskien) palautuvaan!

Painoahan on mulle tullut turhaankin paljon nyt kisasta lisää, mutta oman mielen hyvinvointi onkin ollut tärkeämmässä osassa tässä kisojen jälkeen. Voin kertoa että paluu arkeen ja ns. normaali elämään ei tällä kertaa ollut lähellekkään onnistunut. Minulla oli elämässä tullut paljon erittäinkin negatiivisia muutoksia dieetillä ollessani ja vastoinkäymisiä oli paljon. En tarkoita mitään kunnon edistymiseen liittyviä vastoinkäymisiä vaan muun elämän solmut, joiden avaaminen tietty vaikuttii myös siihen koko kisavalmistautumisen kulkuun. Turhaan sitä tosin enää itkeä. Tilanne on mikä on. Tästä eteenpäin niinkuin aina, vaikka välillä polkeekin paikoillaan. 

Pääpointti oli vaan se että kun oli melkein puoli vuotta siirtänyt ikävien asioiden miettimisen kisan jälkeiselle ajalle, isku jonka Tunisialla ollessa sain oli kova. En olis uskonut että kaikki tulee noinkin voimakkasti päälle. Parasta oli se että sain olla kaukana kotoa ja keskittyä niihin ajatuksiin ja käsitellä ne pois, vaikkakin suklaata meni kitusiin jokunen levy :/ Luulen että kotona ollessani olisi tilanne vielä pehempi, lomalla sentään jouduin oleman bikineissä joka päivä ;)

Huh, no nyt on vuodatettu! Tälläisen jälkeen pientä kevennystä :

Mahtavaa viikonlopun alkua!