torstai 12. helmikuuta 2015

Puolessa välissä

Viime päivinä on ollut ihan kevään merkkejä ilmassa. Aurinko on ilahduttanut kirkkaudella jo monena päivänä! Ulkona on mukavaa käydä lenkkeilemässä ja nauttimassa hyvästä ilmasta.
Olenkin yrittänyt, joka päivä saada itselleen muistutuksen pysähtyä ja huomata pienia asioita, sekä nauttia niistä. Tiesin jo alkutalvesta, että tästä keväästä tulee aika tiukka. Pieni lapsi ja kaksi koulutusta päällekkäin vaati tehokasta ajankäyttöä ja suunnittelua. En toki halua opiskella lapsen kustannuksella. Kalenteri on kyllä entistäkin ahkerammassa käytössä :)

Personal Trainer opinnoissa ollaan jo puolessa välissä ja toukokuun lopussa jo siintä viimeinen jakso sekä näyttö ja valmistuminen. Viime koulutus viikonloppu oli taas erittäin mielenkiintoinen. Aiheina olivat harjoittelun kokonaisohjelmointi, harjoittelun vaikutukset elimistöön ja palautuminen sekä psyykkinen valmennus. 

Palautumisesta tuli hyviä asiota esiin. Jännä huomata edelleen, että osaan oman kokemukseen kautta paljon näitä samoja asoita. Aiemmin en pystyisi vastata kysymykseen miksi pitää palautua sarjojen välilä tietyn ajan. Vaikka itse tiesin, niin ei ollut sellaista tietoa minkä pysty kertomaan ohjattavalle. Nyt sitä tietoa alkaa olemaan enemmän ja enemmän, olen valmis jakaa sen.
Käytiin myös dynaamiset venyttelyt sekä avustetut venyttelyt. Nuo avustetut olivat todella tehokkaat. Kiitos Piia kun sain harjoitella sulla tekniikan! Piian blogi löytyy muuten täältä: http://piiantreenit.blogspot.fi/?m=1 ja hänellä löytyy myös laajemmat kertomukset opintojen sisällöistä. 

Psyykkinen valmennus onkin vieläkin mielenkiintoisempi aihe. Itse tiedän miten tärkeä tämä puoli on. Olen nähnyt monesti miten innostutaan, painetaan sata lasissa, sitten kyllästään ja unohdetaan joko juttu. Tämä kestää parhaimmassa tapauksessa 3kk ja joidenkin kohdalla vain muutama päivä. Haluaisin oppia motivoimaan ohjattavia niin että tälläistä ei tapahtuisi. Opetellaan yhdessä kestävän muutoksen tietä, eikä sesonki diettaamista. Psyyke kestää parhaiten muutoksia jotka tapahtuu hitaasti, mutta varmasti. Onneksi on asiakkaat jotka lähti tähän opiskelijan matkaan mukaan, auttamaan minua käyttämän oppimani käyttännöössä sekä saavuttamaan oman tavoitteen.
Nyt on ollut useammissa lähteissä saanut lukea miten kirjavat on PT-koulutukset. Jotkut kestää vain yhden viikonlopun ha siinä saa sitten jo PT paperit kouraan. PT ei ole suojattu nimike, joten sen käyttämiselle ei ole mitään estettä. Kuka vaan voi käyttää nimikettä.

Tietenkään en pysty kommentoimaan niiden koulutuksien järjestäjien sisältöjä ja laatuja. Silti voin sanoa että trainer4you on todella monipuolinen ja vaikka koulutuspäivien määrä (yht.12) vaikuttaa lyhyeltä, niin koulutukseen tulemiseen vaaditaan jo ennakkotietoja, joko fysioterapia koulutus pohja tai pitää olla suoritettuna hyvinvointi sekä kuntosali ohjaajan koulutukset.
PT opiskelu ei myöskään sisältä vain kuntosali harjoittelun perustuvaa ohjausta (vaikka kaikki saa hyötyä painoharjoittelusta! ), vaan myös on otettu kaikki valmennuksen perus alueet. Mm.perusanatomia, kestävyysliikunta, palautuminen, psyykkinen valmennus, ravitsemus. Se miten hyväksi Traineriksi kehittyy toki riippuu kuitenkin opiskelijasta itsestään. Oma kiinnostus toki vaikuttaa myös kehittymisen.

Näillä mietteillä on hyvä jatkaa opiskelut!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti