maanantai 25. maaliskuuta 2013

Suklaiset ruukut

Nyt tulee taas pitkästä aikaa ihan tänne asti reseptia jakoon. Ihan nopeasti ja hetken mielijohteesta. Mitään en pahemmin mittailu vaan heitin arviolta kaikki. Jälkikäteen oli kuitenkin laskea ravintoarvot, kun rupesi kiinnostaa tuliko oikeasti millainen energia pommi tehtyä :D Luomus ei lainkaan ole täydellinen sillä hienon hieno ristiriita on täytteen ja kuoren välissä. Suurin osa käytetyistä aineksista on luomua, MUTTA täyteeksi tulee sukraloosilla makeutetua jauhetta. Tämä sitten haittanee jonkun tai sitten ei.

Pohja/kuori

  • mantelijauhoja n.40g (noin 1dl)
  • kookosjauhoja n 50g (noin 1dl)
  • 1 kananmunan valkuinen
  • kaakaojauhetta noin ruokalusikallinen
  • voisulaa noin 50g (1-1,5 dl)
  • maitoa noin 100-150g (1-2dl)
  • jos tavitset makeutta niin steviaa, hunajaa, hermesetas(käyttääkö sitä oikeasti joku vielä?)
Kaikki vaan sekoitetaan ja laitetaan silikoni muffinssivuokien reinoille. Taikinan kooskumus siis pitää olla todella kova. Samanlainen kuin murutaikinalla.
Uunissa paistetaan noin 5-15min riippuen uunin tehosta. Kannattaa siis tarkkailla. Tej´hoja oli 150 astetta. Kunnon jäähdytys ennen täyttämistä.

Täytettä ei kannattaa vamistaa etukäteen koska siihen käytettään valmista proteiini vanukas jauhetta, sitä tehdessään liian ajoissa se alkaa jähmettymään jo sekoituskulhossa ja mehän emme tahdo syödä hyvin kokkaresta täytettä? Nou :)

Täyte

  • protein pudding jauhe n.40-50g
  • raakakaaojauhe ruokalusikallinen
  • maitoa 50-100g (1-2dl)
Kaikki nopeasti sekoittaen ja sitten ei muuta kuin ruukkuja täyttämään. Ja jäähdytys. Koristelut on mielikuvituksen mukaiset :)

Annoskesta tulee 6 ruukkua. Itse tein niin että puoleen taikinasta laitoin puolikas banaania sekaan. Eli ihan mössöksi vaan ja pohjan ainesten sekaan loppuksi. Niistä tulikin mehevämpiä ja mun makuun parempia.

Toiseen puolikkaan eli kolmeen ruukkuun tuli peruskuori, mutta bansku ylläri oli sisällä niin kuin kuvassa näkyy. Eli bansku siivuja laitetaan jäähtyneen kuoren sisälle ja päälle täytettä.

Päälle siposin ihan vain näön vuoksi kookosjauhetta ja bananin siivuja.

Ravintoarvot per kipale.
n.190kcal, Prot 13g, Hh 8g, R 11g

Käytin itse kevytmaitoa kun ei ollut muua sillä hetkelä saatavilla. Rasvattmalla maidolla saa pikkasen pienemmät arvot. Uskon että saa korvata myöskin maidon vedellä, mutta silloin olisi banaanin käyttö pohjassa hyvin suositeltavaa.

Bon apetit!

P.S kertokaa sitten kokemuksia JOS/KUN teette noita :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti