maanantai 16. syyskuuta 2013

Möksä viikonloppu

Viime viikolla salikertoja on tasan nolla! Yhyy :( Noh ei se mitään kyllä sine ehtii. Kävin kuitenkin kehonhuoltotunnilla ja siellä otettiin viime kerrasta unohduksiin jäänyt jumppapallo mukaan liikeisiin. Siis mä n tiedä miten joku pystyy olla liikumatta näin samassa tilanteessa. Liikunta lisää hyvää oloa ja vointi on parempi, mutta myös se että tietyt paikat painopisteen siirtyessä ovat valitettavasti joutumassa sellaisiin uusiin asentoihin ja kulmiin, että ne ovat ihan jumissa!

Korkeasaaressa kesällä löysin kamun.
Siis eihän mikään ihme jos ei esim kävelystä eikä muustakaan tahtoo tulla mitään selkäkipuja ja pakarakipuja (piriformis) esiintyy liika. Mun lähentäjät esim ovat niin kireät jo nyt vaikka yritän suhteellisen säännöllisesti venytellä ja liikua. Mä veikkaan että jos nyt lopettaisi kaikki likkuminen ja venytely niin kävelykin saattaa loppua tai muutua ankkamaiseksi jo paljon aikaisessa vaiheessa kuin mitä mä nyt luulen. Onneksi lähipiirissäkin löyty monia esimerkkeja siitä että liikunta ja liikuminen on se millä saa joitakin vaivoja (tätä ei haluaisi tähän yhteyteen käytää, mutta onahn ne vaivat jos ei niiden takia enää untakaan saa!) kevennettyä ja joitakin jopa ehkäistyä kokonaan. Ittensä pitää hellia, mutta tässäkin on löydettävä jokin terve suhde siihen omaan vointiin ja jaksamiseen. Sitä nyt siis etsitään ja opetellaan uutta joka päivä toimimisesta uuden kropan kanssa.


Viikonloppuna oli mökkireissu ja kyllähän se taas kivasti vaikuttii siihen että yksikin vapaa päivä tuntui juuri vapaalta! Saunottiin ja syötiin hyvin. Ja minä myös nukuin siellä kuin tukki. Mikä on vain plussa! Käytiin sununtaina kotiin paluumatkalla Malmgård kartano puodissa. Sieltä tarttui luomu ohrajauho, täysjyvä spelttijauho sekä emmerhiutale. Tuo emmer vehnä oli uusi tuttavuus ja nappasimme siitä juuri hiuatleita jotta saa mm aamupuuroon vaihtelevuutta. Emmer vehnä on niukkasatoinen vehnälaji, jota viljeltiin varsinkin maanviljelyn alkuaikoina. Se on meidän nyky vehnän esi isä siis.

Sama herra :)
Kartanon puodissa oli myös olutta ja siideria, hunjaa, mausteita ja makuetikkaa myytävänä. Tuli meidän talouteen myös yksi tumma luomu olutkin ja tyrnimehupullo :D Mulle tyrnimehu ja siipalle olut! Noh, meistä on muuten tullut ihan tyrnimehu frikkeja ollaan ostetu sitä joka paiksta missä sitä on ollut tarjolla. Se maku on vaan niin paha että pakko saada lisää ja lisää. Aham :) Tyrni on kyllä kurko marja ettei ollenkaan paha tapa.

Tällä viikolla yritetään päästä salillekin asti, kun ei jumpalle pääse kun on työvuoro silloin. Perjantaina olis tenttikin jonka on uusittava kun viime kevään huono olo ei sallinnut silloin tenttiin osallistumista. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti