tiistai 2. elokuuta 2011

Elokuun ei ole syyskuu!

Eli otsikon mukaisesti kesä jatkuu edelleen ja mun kesälomaan onkin kolme työpäivää! Joten ei mitään puheita syksystä vielä, okei?


Kaupassa kun olen töissä niin näkee kun syysvaatteet alkaa valtamaan näyteikkunoita...kuka halua ostaa jo nyt oikeasti villapaitoja? Omasta puolesta voin sanoa että en ainakaan itse! Ilmankos jään aina ilman niitä huippuhyviä, trendikkäitä ja muodikkaitta sesonkituotteitta, kun en jaksa mennä shoppilemaan seuraavan sesongin vaatteitta ennen kuin oikeasti alan tarvitsemaan niitä ja kaivamaan varaston nurkilta menneiden vuosien vaatekappaleet esiin. Eihän sitä muuten edes tiedä/muista mitä siellä on jo ja mitä puuttuu ennen kuin oikeasti näkee. Mutta joo, jätän shoppailut muille, enpä ole ennenkään ilman vaatteitta jäänyt :) (Ai niin yks asiakas kertoi viimeviikolla että oli käynyt ostamassa turkin! Ja ulkona oli +30!) Joka kerta vaan huomaa sesongin vaihtumisen lähestyessä, että todella ajoissa ja ihan kuin tahallaan sitä yritetään aikaistaa. Minä jatkan vielä kesä ja luulen että vielä ehdin käyttää myös nahkasaappaita ja villapaitoja ihan tarpeeksi vaiken nyt vielä aloitakkaan! Jos siis joku kuulee huhut hullusta, joka kävele bikineissä ja rantasandaleissa vielä aamupakkasten tulleessa, niin tiedätte ettei se ole huhu vaan se olen vaan minä :DNyt pitkästä aikaa myös tarkempaa treeniasiaa. Viime viikon treenit oli kevyet. Tein pumppaileva treenia 3-4 sarjaa 15-20 toistoa ja tietty pienemmillä painoilla. Yhteensä neljä treeniä: selkä-olkapää, takareidet, kädet sekä etureidet.

Hyvään väliin kevyt viikko on tullut koska kroppa alkoi tuntua todella tukkoiselta jo vikalla kovalla viikolla. Käsi treenin tein vieraalla salilla ja tykkäsin todella siitä ilmapiiristä mikä siellä oli! Siis siellä saattoi jopa haista rääkityn raudan hajua! Sain hyvän treenin tehtyä, tosin oltiin valmentajan kanssa treenamassa joten lisäpotkua saatoin saada myös siitäkin. Ja me saimme kun saimme mun habat pumppiin!!! En ole edes varma onko ne ikinä aikaisemmin olleet. Nyt oli se on varma! Treenin jälkeen oli hyvä fiilis! Jäin nyt miettimään sen salin kokeilua ja tutustumista hieman enemmänkin, etenkin nyt kun alkaa loma on aika käydä sitten siellä.

Etureisitreenin tein sunnuntaina ja lopuksi vatsat. Huomasin että olin suostunut osallistumaan Tonin helvettilliseen vatsatreenin! Jep, voimapyörä tehtiin. No, ei siinä mitään, mutta kun ei ne polvet olleet siinä maassa treenin aikana. Eli alkuun seisaaltaan niin pitkälle kun tulee ja saa pidetty itsean kasassa rämähtämättä lattialle ja sitten patentoidulla lautapätkällä jonka sitten säädettiin eri korkeuksille. En edes muista montako kertaa tai sarjaa olen tehnyt, mutta voin sanoa että rankka oli ja eilen illalla tajusin vatsalihasten olevan todella kipeiksi. Eli hyvin on saanut treenin sinne mihin kuului. Ja jatkuvasti treenavana tuon kivun saa sen verran harvoin että se onkin aika herkkua.

Nyt tästä viikosta on starttanut uusi treenikirto ja lähdetään hakemaan sitä voimaa. Minulla ei ole ollut pitkään aikaan mitään varsinaista voimajaksoa tai ylipäätänsä lyhyempää sarjaa en ole tehnyt kun joka kolmas viikko on ollut ns voimapainotteisempi viikko jolloin tein neljä 6-8toiston sarjaa. Nyt siis treenin menee just samalla tavalla eli 4*6-8

Eilen oli eka treeni ja vuorossa oli selkä sekä takareidet:
• Leuanveto (negatiivinen)
• Kulmasoutu vastaotteella
• Alatalja
• Takaolat taljassa
• Suorin jaloin maastavetoa
• Takareidet maaten
• Selän ojennusta lisäpainolla

Leukoja minä en edelleenkään saa itse tehtyä ja alettiin nyt tekemään lauanvetohakuista treenia. Eli nyt teen nuo negatiiviset alkuun ja niistä siten edetään eteenpäin, sitten kun saan pidettyä sen negatiivisen vaiheen 30 sekka neljän sarjan ajan. Suorin jaloin maveakin oli kiva tehdä piitkästä aikaa. Ja kyllä kaikki tuntuis menevän hyvin perille, vaikka oikeiden painojen etsimiseen menee hetki.

Tänään vuorossa on olat sekä rinta. Teen sen vasta töiden jälkeen ja se varmaan näyttää about tältä:
• Pystäri kässäreillä
• Pystysoutua
• Pena
• Vinopena kässäreillä
• Vatsat

Aamulla kävin suorittamassa aamuaeroobisen hölkän sekä reippaan kävelyn muodossa. Lenkki kesti pikkasen reilun tunnin ja syket sain pysymään hyvin alhaisina. Keskisyke oli 120, mutta pakko myöntää että reipas kävely on erittäin vaikeata, tekee mieli koko ajan alkaa hölkätä. Olin kahdet ylämäet matkalla mennytkin hieman vauhdikkampi.

Tarkoitus olis tehdä vielä parisen aamulenkkiä tällä viikolla ja parisen intervallia. Tätä dieettia on vielä kolmisen viikkoa ja silloin katsotaan miten on toiminut ja mitä on saatu aikaikseksi. Kaloreita en halua tiputtaa enää tästä ja nyt on 1500 ja 2000 välissä. Mulla on viikon aikana 1500 kalorin, 1700 kalorin sekä 2000 kalorin päiviä, nuo kolme on enemmänkin protskupainotteisia ja hiiluja tulee vähän sitten pidän myös 2000 kalorin päiviä jolloin ruokavalio on selkeästi hiilaripainotteinen. Tykkään vaihtelusta ja tuo onkin mukavaa tapa sitä saada.

Ajatukset on nyt vaan kootava työkuvioihin vielä 28 työtunnin ajaksi :)

2 kommenttia:

 1. Hui miten pienet kalorit!! Ja mie oon valittanu nälästä ja matalista kaloreista!!!

  Ihan sama homma muuten itsellä kävelylenkkien kanssa, jos oon yksin liikenteessä niin ei millään malttas olla hölkkäämättä. Kaverin kanssa kävely sit sujuukin ihan mukavasti.

  Hauskaa lomanodotusta!

  VastaaPoista
 2. Kiitoskiitos! Odottelenkin jo tosiaan kovasti!

  Pienet on, kun ei jaksa sitä aeroobista nyt tahkota ja senkin takia kun on mennyt tuo nyt hieman eri kuin odotetulla tavalla :) Muutokset on joutunut hieman tehdä ja hienosäätä kaiken uusiksi kesken! Mutta sä kyl tiiätkin :D

  Kaverin kanssa tosiaankin on helpompi kävellä! millois lähdetään?

  VastaaPoista