torstai 24. marraskuuta 2011

Kertaus on opintojen äiti

Eli maanantaina suuntasin lekurille, sillä oloni ei helpottanut viikonlopun vapaiden sekä treenilevon avullakaan. Maanantaina heräsin vihlovaan kipuun korvassa. Joskus nelisen vuotta sitten olin tiputuksessa sairaalassa juurikin korvien tulehduksen takia. Silloin oikeastaan myös diagnosoitiin toisen korvaan kroonista ja toiseen akuuttia tulehdusta. Silloin oli kesä, nyt on sentään talvi!
Nyt siis onneksi menin ajoissa lekurille ennen kuin ehtinyt edes sattua. Viikon antibiootti kuuri meneillään ja treenilepoa, sillä oli alkuviikosta vielä kuumettakin mukana. Katsotaan voinin mukaan milloin menen treenamaan salille. Olen tehnyt pieniä käppäilyjä ja eilen kävin esimerkiksi pilates tunnilla. Teki hyvää!

Siellä samassa fysioterapia paikassa oli pilates tunnin jälkeen luento ravintolisien tarpeellisuudesta sekä hyödyistä. Oli mukava kuulla ja varmistua taas kerran että monien vitamiinien saantisuositukset ovat poikkeuksetta liian alhaiset. Mm. D-vitskun määrä on kaikkien nostettava mikäli ei vielä ole sitä tehty. Kun etelä-Euroopassakin suositusmäärät ovat melko samat kuin täällä pohjoisessa... Kesälläkin kun harvempi ihminen ehtii olla auringossa niin paljon että purkista ei tarvis ottaa lisiä. Oli paljon asiaa myöskin minua henkilökohtaisesti kiinnostavasta suolahaposta. Monesti olen miettinyt ravintoaineiden imeyttymistä, miten paljon oikeasti menee hukkaan ja miten pieni osaa menee oikeasti käyttöön. Vaikka olo ja vointi olisi kuinka hyvä tahansa eikä mahassakaan ole mitään oireita, niin voiko kaikki olla vielä parempaa? Lähinnä mua kiinnosti se että voisi parantaa entisestään ravintoaineiden imeytymistä ja siten niiden käyttöä elimistössä. Vaikka liikunta sekä terveet elämäntavat pitävät huolen kehon oikeasta toiminnasta, voi siltikin olla että kaikki ei toimii täydellisesti. Sillon on turhaa syödä laadukastakaan ruokaa ja tavoitella terveennäköistä kroppaa. Uskon että juurikin tuo toimii erona ihmisten välillä kun vertaillaan kehittymistä. Joillakin toimii ja joillakin ei. Ja syitä voi olla monia!
Yksi mua erikoisesti kiinnostavaa asia on tietenkin: lisäaineet. Hormonaaliset muutokset ovat ehkä suurin ongelmaalue. Luennolla ei juurikaan mitään uutta tullut vastaan, mutta onhan näitä asioita kiva kuunnella toisen suusta kuin omassa päässä :)

http://www.hs.fi/msn/ulkomaat/Tutkimus+Hormonit+sabotoivat+laihtumista/a1305548144209

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti