perjantai 17. elokuuta 2012

Kisajännitys

Tulipa tässä mieleen mainita tästäkin merkittävästä seikasta. Kisadieetillä on suhteellisen helppo ja vaivatonta olla alkuvaiheessa. Ylimääräiset nesteet lähtee nopeasti liikkeelle, kunto alkaa näyttää todella nopeasti paljon siistimmältä ja solakkaalta, virtaa treenin on hyvin, väsymyksestä ei merkkiäkään. Eli kaikinpuolin mahtava ja kevyt olo. Parasta sanoisin!

Vaikka kisadieetti olis muuten kiva ja antoisaa aikaa henkisen kasvun kannalta, niin jossakin vaiheessa mieleen muistuu se että dieettiihan on KISA varten. Vaikka matka on, ainakin allekirjoittaneelle ollut aina oikeastaan päämäärä tärkeämpi, niin kyllä se kuitenkin jossakin vaiheessa alkaa pääkopassa tuntumaan. Se päämäärää siis. Minulla on ollut joka kisadieetillä suhteellisen samat kisajännityksen "oireet". Vaikka en pahemmin mielestäni turhia stressa (tietoisesti) niin kyllä jossakin sisällä asuu hyvin hyvin epävarma Irina ja stressaa pahemman kerran joka asiasta. Ulkokuoreni vaan ei sitä näyttää, ei ainkaan ihan kaikille. Valitut kyllä näkee ja tietää.

No nyt niistä varsinaisista oireista. Kaikki suuremmat jännitys oireet tietty aiemmin mainituista nsyistä tulee silloin kun kontrolli on pois päältä eli yöllä. Unissa.

Olen ekalla dieetillä nähnyt ihan toistuvasti unta että olen lauteilla, juujuu ihan oikeilla puisilla lauteilla. Ihan kuin joissakin hiekka(pesis) kenttien vieressä katsomo paikat niin juuri sellaiset. Niissä sitten on tytöt rivissä päivänvalossa ja aurinkonpaisteessa. Muilla on sellainen kaunis rusketus ja jotkut nätit bikinit. Minulla...noh, valkoiset rintsikat (ikään kuin korostaakseen mun puuttuuva rusketusta) ja viruneet hieman isot ihonväriset (mun tapauksessa tummemat kuin mun iho) alkkarit. Sentään on dieetattu, kun isot on pöksytkin :) No siinä sitten poseerata tyttöjen kanssa :) Vähän ehkä hävettää ja nolottaa. Siinä unessa siis! Siitä unesta oli ollut sitten monta erilaista variaatiota. Välillä on ollut kisabiksut päällä, mutta dieetti unohtui ja olin noin viisi kerta isompi kuin muut. Välillä taas oli värit ja biksut, mutta voi voi karvoitus oli poistamatta ja suorastaan puski joka paikasta :)

Tokalla dieetillä olin nähnyt toistuvasti unta jossa olin myöhässä lavalta. Yhden muistan hyvin kun se kilpailu paikka oli aika lähellä lentoasemaa (älkää edes kysykö miksi!) ja minulta olikin unohtunut jotakin erittäin tärkeätä ja lähdin kisapaikalta kipittää todella nopee hakemassa sitä jotakin. Menin sen lentoaseman kautta (älkää kysykö miksi!) ja sinne sittenn eksyinkin ja myöhästyin siitä kun mun sarja meni lavalle. Hyvin mielenkiintoista on ollut se että tuon kaiken suoritin kisaväreissa, bikineissa sekä korkkarit jalassa! Kyllä sain katseita siellä lentoasemalla, minua katsottiin juuri niin kuin olisin joku hullu :D (heh, yleistähän tuo on että ton näköisinä hölkätään yleisillä paikoilla!) Ja noista myöhästymisista sitten oli myös erilaisia versioita...

Tää on nyt periaatteessa kolmas dieetti ja toistaiseksi olen nähnyt myös joitakin "kisa-kauhu" unia mutta nyt en sitten enää saakaan päähään niiden varsinaisesta aiheesta. Pelottavan hassua on se että ekoissa kisoissa minulla oli oikeasti ollut ongelmia värien kanssa ja viime kevään kisoissa oikeasti meinattiin myöhästyä lavan taakse. Viime keväänä oltiin jo kisapaikalla kun mä tajusin että ne kilpailija ja huoltaja lappuset jotka saatiin kilpailijakokouksesta edellisiltana on edelleenkin siinä hotellin pöydällä. Ja olin myöskin alkuperäisesti katsonut väärin puhelimestani matkan keston hotellilta kisapaikalle joten oltiin jo muutenkin nippa-nappa parkkiksella kun lähdettiinkin hakee lappuja.

Eli olenko selvännäkijä vai stressaanko niin paljon että ne pelot materialisoitu?!

P.S :D

2 kommenttia:

 1. Kovasti tsemppiä vielä viimeisille viikoille! Usko vain itseesi, olet tehnyt kovasti töitä, ja se näkyy kyllä, kunto kohdallaan :))
  Eikä se jännitys tosiaan ole koskaan sinulla näkynyt lavalla ulospäin, esiintyminen kaunista ja varmaa. Eli, hengitä syvään ja nautiskele näistä loppupäivistä...ja kokemuksesta tiedän, että sinulla huippu taustajoukkoja, eli hyvissä käsissä olet :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kiitos erittäin paljon! Sullakin alkaa olla jo H-hetki käsillään :D Pääset loistaa!!!

   Jännitys pitääkin olla, mutta ei niin paljon että lamaannuttaisi. Olenkin tehnyt töitä itseni kanssa että osaisin näyttää juurikin negatiiviset tunteet paremmin ulospäin!

   Töitä olen tehnyt kyllä ja mihin se riittää, nähdään jo aika pian :)

   Poista