tiistai 31. tammikuuta 2012

Suolahappo lisä

Heipuslishei!

Minähän taisin kertoa kun jossakin vaiheessa olin käynyt ravinto luennolla ja siellä olikin kovasti puhetta suolahappolisästä. Noh nyt sitten lyötiin päät yhteen tai enemminkin teot ja ajatukset ja lopulta minä olin päätynyt tekemään suolahappo testin. Testin tein itse hieman eri tavalla mutta seuraavassa linkissä on hieman lisätietoja aiheesta: http://www.charlespoliquin.com/ArticlesMultimedia/Articles/Article/27/Maksimoi_suorituskykysi_suolahapon_avulla_.aspx?lang=FI

Testin tuloksena oli etten tuota suolahappoa juuri ollenkaan. Kyllä tuon jotenkin osasin arvata, vaikkei mitään pahempia ruoansulatus ongelmia ollut. Mahanihan  monesti on ollut turvoksiossa etenkin proteiinipitoisten ruokien nauttimisen jälkeen. Ja sehän ei tätä harrastusta tukee sitten ollenkaan! Noh uskon että käännekohta olikin vasta viime kisakauden lopun jälkeinen elämää. Siinä ukson meneväni harakoille ja etsiessäni sitä kultaista linjaa syömisessä todennäköisesti tapahtui käännekohta. Sillä nuo oireet olivat täysin vieraat ennen sitä. Sitten pikkuhiljaa tajusin etten voi käyttää palkkaria treenin jälkeen enkä muutenkaan mitään proteiini juomia ja valmisteita niin vapaasti kuin olisin halunnut. Luulin että oireet tuli vain jostakin tietyn valmistajan jauheista tai niiden käytetyistä makeutus tai väri aineista. Uskon edelleen että osa syy ovat juurikin ne lisä- ja väriaineet. Pitkän dieetin jälkeen kroppaa imee ittensä aivan kaiken mitä ikinä suuhun tulekaan, etenkin jos siinä vaiheessa suolahappo tuotanto on vielä täysin hyvä. Sitten se imee noita myrkkyjä vaikka söis olevinaan miten terveellisesti. Ja tässä vaiheessa voin myös muistuttaa kaikkia että terveellinen ja puhdas ovat aivan eri juttuja! Terveelliseksihan yleensä mielletään jotakin jolle on se vastakohta eli jos olet syönyt vaaleaa ranskanleipää, voilla ja reilulla täyteläisellä kermajuustolla  ja nyt vaihdoit ruisvehnäsämpylään, kevytleviin ja kevyempään juustoon missä käytetty aitoa rypsiöljyä(?! älkää kysykö taisin nähdä viime kauppareissulla jotakin vastaava juustohyllyssä. Antakaa anteeksi mikäli ei sellaista kuitenkaan edes ole!)

Sitten taas kun vaihtaa puhtaampaan niin leipää vaihtuu johonkin luomu kauraan, voi saa jäädää ja juuston tilalle tulee vaikka kananmuna :) No mutta yritin vaan näyttää mikä se ero on. Toivottavasti sain pointtini ja näkökulmani tuotua esille. ja sehän oli että dieetin jälkeen en syönyt kovinkaan puhtaasti vaikkakin terveellisesti :D No tuhosin lopulta suolahapot terveellisyydellä kokonaan mahasta.

Nyt olen ottanut suolahappoa joka aterialla. Jossakin vaiheessa lopetan kun on sen aikaa. Haluan myöskin muistuttaa että kannattaa olla tarkkana ja neuvotella ennen käytön aloitusta asiantuntijan kanssa!


2 kommenttia:

  1. Mä luin lähiaikoina jostain tosta suolahappolisästä, oisko ollu uusin Fightsport?

    Pitäis tehdä joskus suolahappotesti, sillä mulla on joskus maha todella pahasti sekaisin ja mikään ei imeydy moneen päivään. En oo tullu aikasemmin edes ajatelleeks asiaa tältä kantilta, ilmeisesti kannattais.

    VastaaPoista
  2. Jos vähänkin epäilet imeytymisongelmaa niin kanattaa ottaa tuo testi harkintaan. Etenkin kun on noinkin näkyvää imeytymisongelmaa.

    Mutta asiasta kyllä nyt puhutaan paljon ja onhan se tärkeäkin, turhaan on syödä hifisti jos mene hukkaan. Sama kuin söis Mc:ssa koko ajan :D

    VastaaPoista