torstai 23. helmikuuta 2012

Huonovointisuuta

Heipparallaa!

Alkuviiko meni ihan mukavasti ma-tiistai välisenä aikana kaksi aamuarobista, kaksi punttia ja yksi jumppaillusessio. Juu aivan loistavasti siis meni kaikki se mitä olin alkuviikolle suunnitellutkin. Paitsi matkalle tuli ihan pienen iso MUTTA. Eli tiistaina illalla olleessani töissä iski aivan tajuton pääsärky-heikotus-lihaskramppi-pakotus-voimattomuus tila. No kunnialla vedin työpäivän tietenkin loppuun ja suuntasin aiempaa suunnitelmaa poiketen suoraan kotiin. Muutaman vaatekerran jälkeen alkoi tulla lämmmintä ja olo tasaantui, mutta sitten tuli toinen MUTTA. Tuli ihan jumalaton huonovointisuus kohtaus, mikä ei tosin kestänyt kuin sen viisi minuuttia. Jolloin tapahtui aivan täydellinen tyhjennys. Anteeksi ykstyiskohtaisuudet! Sen jälkeen olo oli todella hyvä verrattuna mikä se on ollut vielä tunti aikaisemmin ja olikin nälkä ja söin ilta eväät hyvällä ruokahalulla :) Keksiviikkona aamulla en tietenkään mennyt tekemään mitään aerobisia eikä treeniäkään. Iltapäivällä töiden jälkeen tosin päätin käydä pilateksessa, sillä kuumetta ei minulla kuitenkaan ollut.

Pieni räpsy salilta viime treeniltä eli tiistaina tällä viikolla otettu
Keskiviikon osalta ei tullut siis tehtyä muuta kuin hyötykäveltyä työmatkat sekä pilatesta. Löysin kyllä kenkäkaupasta yhden aivan ihanat kengät ja ne lähti mukaan <3

Torstaina eli tänään mulla oli aamulla nivelkäsittely lantion alueelle. Ennen sitä kävin tekemässä tämän viikon viimeisen aamuaerobisen. Että siltä osaltahan olen ainakin jotakin tehnyt :) Nivelkäsittelyssä todettiin että jalat oli taas eri pituiset! Tällä kertaa ei sentään enää puhuttiin 5 senttistä, mutta 3 ja puolesta kuitenkin. Nyt on lantio oikasitu ja pientä alaselän arkuutta on ollut, mutta ei mitään megakipuja enää niin kuin joskus edelliskertana. Hyvin pystyin olemaan töissäkin vielä iltavuorossa. Tosin yritin välttä kaikki toispuoleinen tekeminen ja tehdä kaikki kumartamiset ja kyykistelyt juuri oikealla tekniikalla. Iltaa sitten meneekin vielä lepäilen rauhassa ja katsotaan uutta The Three Musketeers leffan. Siinä on ainakin silmäruoka jos ei muuta :PLopuksi vielä miesten ja naisten välisestä eroista kertova kuva-kevennys. En ota kantaa pitääkö tuo paikkansa vaiko ei. Miettiikää itse :)
Huomenna jatketaan taas sen mukaan mikä on vointi!

2 kommenttia:

 1. Moikka!
  Haluaisitko kertoa tarkemmin tuosta lantion alueen nivelkäsittelystä? Itselläni on nimittäin selässä skolioosi, ja siitä syystä lantiokin vinossa asennossa. Juuri tänään kävin jäsenkorjaajalla, jossa tuota lantion virheasentoa pyrittiin korjaamaan, mutta ei sitä täysin suoraksi varmaan ikinä saada... Olisi vaan tosi mielenkiintoista kuulla lisää missä/miten hoitosi tapahtui, haluaisin nimittäin hinnalla millä hyvänsä saada selkäni kuntoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heippa Minna!

   Eli siis mulla on ristiselässä sekä lantion sivussa oli lukkoja, joita kävin avaamassa nivelkäsittelyssä. Minulla on jo teiniikäisenä todettu toinen jalka pidemmäksi kuin toinen, silloin kunnallisella fysioterapeutilla kävin ja todettiin elikautiseksi vaivaksi ja että olisi ihan rakenteellinen vika noissa raajojen pituudessa. Sain mukaan kantapään alta paksunnetun pohjallisen. Silloin jalkojen pituus ero oli about sentin. No käytin hieman aikaa mutta epämukava olo jatkui joten jätin käyttämättä.

   Sitten menikin monta vuotta ennen kuin oireet tuli ja syy selvisi. Ei ollut rakenteelline vika lantiossa eikä raajoissa. Nyt käyn tässä käsittelyssä silloin tällöin kun oireet ilmaantuu. Pari vuotta sitten ero oli huikeat 5senttiä! Mutta en osaa itse käsittelystä kertoa paljon mitään, kuin että siinä kumarrellaan ja nostetaan jalkoja nojaten seinään. Se käsittely ei juurikaan tunnu missään eikä mitään naksahtamisääniäkään kuuluu. Jälkeenpäin koko lantion alue on hyvin hellä ja yläkropassakin tuntuu. Sillä se yleensä on juuri se minkä lantion lukot siirtää jumeja.

   Jos olet täältä päin tai muuten vain tahdot soittaa sille hierojalle jossa käyn niin voin antaa yhteystiedot.

   -Irina

   Poista