maanantai 9. heinäkuuta 2012

Dieetti juustokakku

Elikkä kun noinkin moni on halukas päästää herkutelemaan sallituilla aineksilla niin tässäpä tulee :D

Olen sitä mieltä että teen lähiaikoina hieman päivitetyn version jotta saan tuon pohjan pysymään enemmänkin kasassa kuin nyt sitä ei kannattaa säilyttä yli vuorokauden jääkaapissa. Se kun muuttuu hieman liiankin liisteriksi eikä enää irtoaa vuosta kovin helposti. Mutta sen voi syödä sitten kaverin kanssa puokki jos haluaa tehdä tuon jättimäärän niin kuin minä teen.



JUUSTOKAKKU

4annosta

Pohja:
449kcal, prot 11g, hh 54g, r 21

Kaura/Tattarihiutaleita 80gr
Kookosrasva/voita 20gr
Ripaus kanelia
Ripaus raakasuklaajauhetta/kaakaojauhetta
Makeutusainetta, jauhetta, stevia ym maun mukaan
Ainekset pohjaa varten
Täyte:
1126 kcal, prot 127, hh 51, r 42

Rahka 750 gr
Heraproteiini jauhetta 35gr
Lesitiini rakeita 20gr
Marjoja 200gr
Liivatelehti 2kpl
Makeutusainetta, jauhetta, stevia ym maun mukaan
Täytteen ainekset ja tarvikkeet. Makeutus puuttuu kuvasta

Aloita vuoraamalla irtopohjavuoka leivinpaperilla. Laita uuni lämpenemään noin 150asteeseen ( Jos et halua paistaa kakkupohjaa se onnistuu myöskin, vaikkakin tosiaan pohja jää silloin löysäksi :) Jos näin päädyt kuitenkin syystä tai toisesta tekemään. Suosittelen ottamaan tarpeeksi isoa rasia kulhoa tms. jos on tarkat kalorit ja sen mukaiset annokset kannattaa otta tasapohjaista neliö/suorakaide. Vuora kelmulla astian ja taputa pohjan ainekset siihen)

Vaaka on dieetillä paras kaveri. 80g  hiutaleita

Sekoita hiutaleisiin rasva sekä mahdolliset mausteet. Kaakaojauhetta ja kanelia ripaus. Muista makeutus jos tahdot makeata (etenkin tattarihiutaleista tulee hieman liian voimakas pohjan maku joka lyö täytteen maun ohi, mikäli ei siinä ole tarpeeksi makeutta! )

Valmista pohjamössöä :)

Nuolijan avulla saat nätisti kaikki pienetkin pohjan rippeet astialta toiseen astiaan. Eli levitä pohjan ainekset irtopohjavuoan pohjalle tai astialle tässä välissä. Laita kakkupohja uuniin noin 10-15 minuutisksi. Kannattaa seurata ettei kuitenkaan pala kaikkien uunit ovat eritehoiset! Jos et paista kakkupohjaa laita se jääkaappiin jähmettymään. Ja aloita täytteen tekemistä.


Täytteen tekeminen alkaa laittamalla liivatelehdet kylmään veteen likomaan.

Seuraavaksi sekoituskulhoon rahka, protsku ja marjat sekä lesitiinin. Sekoita käsin tai jotakin vempainta käyttäen. Makeuta ja mausta haluamallasi tavalla.
Purista liivatelehdistä liikavedet pois ja kuumenna ihan pikkutilkassa vettä tai sitruunamehua liivatteet.  

Laita liivateliemen ohuena nauhana täytteeseen sekaan. Sekoita hyvin ettei jää paakkuja.

Levitä täyte jäähtyneeseen pohjan päälle.

Ja ei muuta kuin jääkaappiin ainakin 4 tunniksi tai mieluiten yön yli :)

Yleistä höpinää mistäs muustakaan kuin juuri tästä kakusta :)
Kannattaa käyttää vaikka pirkan tai lidlin rahkaa se on hieman paksumpaa ja siitä saa helpomman jämäkän. Itse ainakin olen sitä mieltä. Tällä kertaa oli kuvan mukaisesti Ehrmania ja eila rahkaa. Jos taas voit käyttää liivatetta enemmän kuin minä niin silloin livate määrän kannattaa esim tuplata, jos taas halut ihan oikeasti kunnolla leikattavan juustokakun luulen sopivan määrän olevan kuusi liivatelehteä. Liivaten sijastahan saa käyttää myös peruna/maissijauhoja esim vegaanisen ruokavalioon sopivampi vaihtoehto :) 

Protskujauhetta käytin siis enemmänkin maustamiseen ja tuomaan osittain myös makeutta! Makunahan saa ja voikin olla mikä vaan tuntuu sopivalta. Jos käyttää täytteeseen marjoja tietty joku mansikka, bansku tai vadelma käy hyvin. Minä itse käytin vaniljaa.

Lesitiinia voi moni ihmetellä. Laitoin siis koska mä sitä syön ja se ateria jonka tolla kakulla korvasin on rahkaa, marjoja, lesitiinia ja puuroa. Joten sen halutessaan voi myöskin jättä pois jos ei tykkä ei halua ei ole :)

Itse käytin marjasekoitus pakastetta, niistä kannataa valittaa mahdoliset vedet sulatuksen jälkeen pois (älä kuitenkanaan purista!) Tuoreet marjat käytettäessään tulee varmasti parempi lopputulos! Makeuttajana toimii stevia. En ole aikoihin makeuttanut millään muulla! Ainostaan jos kipität nyt herkkuhimossa kauppaan ostamaan stevia,  minun on pakko sanoa varoituksen sanat: Se on erittäin voimakas se makeus mikä siitä tulee. Eli oikeasti riittää ihan snadi hiutale :) Muuten tulee enemmänkin karvas kuin makea! Eli käytä turvalista tuttua makeutaja tai kokeille todella pienissä erissä lisäillä stevia.

Ettei kakun valmistuksen jälkeinen odotusaikaa jää pitkäksi, voi käydä nauutimassa ulkoilmasta tai käydä yö uinilla.

Tässä hyytynyt kakku seuraavana aamuna.

Koristeita vailla kakkunen on siinä. Olis hyvin neljälle dieettiläiselle kahvitarjoilut :D

Yksi pala lähtikin töihin evääksi :P (ja ihan sitten paperin kanssa!)

Koko kakun arvot:    1575 kcal, P 138g, HH 105g, R 63g  
Yhden annoksen arvot:   393,75g kcal,  34,5g,  HH 26,25g, R 15,75g

Bon Apetit!

2 kommenttia:

  1. Nams, pitääpä kokeilla tätä reseptiä! :)

    https://nana-superfitme.blogspot.com

    VastaaPoista