Olen sitä mieltä että teen lähiaikoina hieman päivitetyn version jotta saan tuon pohjan pysymään enemmänkin kasassa kuin nyt sitä ei kannattaa säilyttä yli vuorokauden jääkaapissa. Se kun muuttuu hieman liiankin liisteriksi eikä enää irtoaa vuosta kovin helposti. Mutta sen voi syödä sitten kaverin kanssa puokki jos haluaa tehdä tuon jättimäärän niin kuin minä teen.
JUUSTOKAKKU
4annosta
Pohja:
449kcal, prot 11g, hh 54g, r 21
Kaura/Tattarihiutaleita 80gr
Kookosrasva/voita 20gr
Ripaus kanelia
Ripaus raakasuklaajauhetta/kaakaojauhetta
Makeutusainetta, jauhetta, stevia ym maun mukaan
Täyte:
1126 kcal, prot 127, hh 51, r 42
Rahka 750 gr
Heraproteiini jauhetta 35gr
Lesitiini rakeita 20gr
Marjoja 200gr
Liivatelehti 2kpl
Makeutusainetta, jauhetta, stevia ym maun mukaan
![]() |
Vaaka on dieetillä paras kaveri. 80g hiutaleita |
![]() |
Valmista pohjamössöä :) |
Täytteen tekeminen alkaa laittamalla liivatelehdet kylmään veteen likomaan.
![]() |
Laita liivateliemen ohuena nauhana täytteeseen sekaan. Sekoita hyvin ettei jää paakkuja. |
![]() |
Levitä täyte jäähtyneeseen pohjan päälle. |
![]() |
Ja ei muuta kuin jääkaappiin ainakin 4 tunniksi tai mieluiten yön yli :) |
Yleistä höpinää mistäs muustakaan kuin juuri tästä kakusta :)
Kannattaa käyttää vaikka pirkan tai lidlin rahkaa se on hieman paksumpaa ja siitä saa helpomman jämäkän. Itse ainakin olen sitä mieltä. Tällä kertaa oli kuvan mukaisesti Ehrmania ja eila rahkaa. Jos taas voit käyttää liivatetta enemmän kuin minä niin silloin livate määrän kannattaa esim tuplata, jos taas halut ihan oikeasti kunnolla leikattavan juustokakun luulen sopivan määrän olevan kuusi liivatelehteä. Liivaten sijastahan saa käyttää myös peruna/maissijauhoja esim vegaanisen ruokavalioon sopivampi vaihtoehto :)
Protskujauhetta käytin siis enemmänkin maustamiseen ja tuomaan osittain myös makeutta! Makunahan saa ja voikin olla mikä vaan tuntuu sopivalta. Jos käyttää täytteeseen marjoja tietty joku mansikka, bansku tai vadelma käy hyvin. Minä itse käytin vaniljaa.
Lesitiinia voi moni ihmetellä. Laitoin siis koska mä sitä syön ja se ateria jonka tolla kakulla korvasin on rahkaa, marjoja, lesitiinia ja puuroa. Joten sen halutessaan voi myöskin jättä pois jos ei tykkä ei halua ei ole :)
Itse käytin marjasekoitus pakastetta, niistä kannataa valittaa mahdoliset vedet sulatuksen jälkeen pois (älä kuitenkanaan purista!) Tuoreet marjat käytettäessään tulee varmasti parempi lopputulos! Makeuttajana toimii stevia. En ole aikoihin makeuttanut millään muulla! Ainostaan jos kipität nyt herkkuhimossa kauppaan ostamaan stevia, minun on pakko sanoa varoituksen sanat: Se on erittäin voimakas se makeus mikä siitä tulee. Eli oikeasti riittää ihan snadi hiutale :) Muuten tulee enemmänkin karvas kuin makea! Eli käytä turvalista tuttua makeutaja tai kokeille todella pienissä erissä lisäillä stevia.
![]() |
Ettei kakun valmistuksen jälkeinen odotusaikaa jää pitkäksi, voi käydä nauutimassa ulkoilmasta tai käydä yö uinilla. |
![]() |
Tässä hyytynyt kakku seuraavana aamuna. |
![]() |
Koristeita vailla kakkunen on siinä. Olis hyvin neljälle dieettiläiselle kahvitarjoilut :D |
![]() |
Yksi pala lähtikin töihin evääksi :P (ja ihan sitten paperin kanssa!) |
Yhden annoksen arvot: 393,75g kcal, 34,5g, HH 26,25g, R 15,75g
Nams, pitääpä kokeilla tätä reseptiä! :)
VastaaPoistahttps://nana-superfitme.blogspot.com
Kerro miten onistui ja tykkäsitkö? :D
Poista